Ga terug

Bijna een ton euro voor Pink Ribbon op Pink Running Day

12 juni 2017

Voor het eerst in de geschiedenis van de Ladiesruns Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen vonden deze vier mooie loopevenementen plaats op één dag, namelijk op zondag 11 juni. Deze tweede zondag in juni werd hiermee Pink Running Day: een groot loopfeest in vier steden.

Ruim 11.500 dames liepen, veelal gehuld in het roze, 2,5 km, 5 km, 7,5 km of 10 km en kwamen op deze bijzondere dag in actie voor het goede doel Pink Ribbon.
Dankzij de inzet van alle loopsters bij de vier Ladiesruns is een bedrag van maar liefst € 97.802,- opgehaald. De organisatie is trots dat zoveel dames de warmte hebben getrotseerd om hun kilometers te lopen voor het goede doel.

Iedere deelneemster kon bij inschrijving een donatie doen aan Pink Ribbon of ervoor kiezen om op een speciaal actieplatform hun deelname aan de run te laten sponsoren voor dit goede doel. Het door de deelneemsters opgehaalde resultaat voor Pink Ribbon gaat naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van de ziekte.

AA Drink CineMec Leidsche Rijn Centrum Runner's World Magazine Vision Direct Nedal Gemeente Utrecht Pink Ribbon