Pink Running Day

Voor het eerst in de geschiedenis van de Ladiesruns Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Groningen vinden deze vier mooie loopevenementen plaats op één dag, namelijk op zondag 11 juni. De tweede zondag in juni wordt hiermee Pink Running Day. Op deze bijzondere dag komen tienduizenden loopsters in Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven tegelijk in actie voor Pink Ribbon. Niet de tijd is het belangrijkst, het gaat om het samen lopen voor de fun en het goede doel.

“Waar Pink Ribbon juist in oktober extra aandacht vraagt voor borstkanker, willen wij hier met Pink Running Day op aansluiten,” zegt de organisatie. “In het kader hiervan is de inschrijving voor de vier Ladiesruns vervroegd geopend in plaats van traditiegetrouw op Valentijnsdag.”

Pink Running Day heeft haar eigen online platform: www.pinkrunningday.nl. Hierop staat niet alleen algemene informatie maar is het ook mogelijk door te linken naar de afzonderlijke Ladiesruns die alle vier hun eigen unieke signatuur behouden met een afstand voor iedereen. Zo kan elke vrouw haar steentje bijdragen aan Pink Ribbon. Snelheid is geboden want de startnummers voor de Ladiesruns zijn gelimiteerd.

Met elkaar, voor elkaar
Dankzij de inzet van alle loopsters bij de vier Ladiesruns is in 2016 een bedrag van maar liefst € 100.061,- opgehaald. “Nog niet eerder is door alle deelneemsters zoveel geld bijeengebracht en daar willen we volgend jaar natuurlijk overheen.” Iedere deelneemster kan bij inschrijving een donatie doen aan Pink Ribbon of ervoor kiezen om op een speciaal actieplatform hun deelname aan de run te laten sponsoren voor dit goede doel. De opbrengsten gaan in 2017 naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van de ziekte.

Pink Running Day

AA Drink CineMec Leidsche Rijn Centrum Runner's World Magazine Vision Direct Nedal Gemeente Utrecht Pink Ribbon