Stichting Pink Ribbon goede doel Ladiesrun Utrecht

De Ladiesrun Utrecht steunt ook deze editie Stichting Pink Ribbon. Dankzij de inzet van alle deelnemers en de organisatie ontving Pink Ribbon vorig jaar een cheque van € 12,146,-. Nog niet eerder is door alle deelneemsters van de Ladiesrun Utrecht zoveel geld bijeengebracht.

Stichting Pink Ribbon financiert onderzoeken en projecten op het gebied van behandeling, nazorg en langetermijneffecten van borstkanker. Met als doel: een langer en beter leven voor iedere (ex)borstkankerpatiënt. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker in haar leven. Hoewel de overlevingskansen steeds beter zijn, sterven er in ons land dagelijks toch nog ongeveer 9 mensen aan de gevolgen van de ziekte. En, er leven in ons land meer dan 150.000 mensen met de gevolgen van de ziekte. Meer geld voor onderzoek, is dus hard nodig.

De opbrengsten van de Ladiesrun Utrecht gaan dit jaar naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van de ziekte.

OverLeven met borstkanker

De behandeling van borstkanker heeft veelal blijvende gevolgen die doorgaans niet direct zichtbaar zijn, maar die een grote invloed hebben op het dagelijks leven van patiënten en hun omgeving. Zoals de vergrote kans op hart- en vaatziekten, onvruchtbaarheid en het moeten accepteren van een veranderd lichaam. Door meer onderzoek verbeteren behandelingen en kunnen de gevolgen en langetermijneffecten hiervan worden verminderd.

Help jij ook mee?

Ladiesrun Utrecht geeft alle deelnemers de mogelijkheid om bij inschrijving een vrijwillige donatie te doen aan Pink Ribbon. Bij een donatie van €15,00 ontvang je op de dag van de run een Pink Ribbon armband. Deze ligt klaar voor jou in de Pink Ribbon stand. 

Wil je meer doen? Op www.pinkribbon.nl/donateur kun je vaste donateur worden. Of kies ervoor om op het speciale actieplatform je deelname aan de run te laten sponsoren. Namens Stichting Pink Ribbon danken we je voor je steun en wensen we je veel succes met trainen!

 

AA Drink CineMec Leidsche Rijn Centrum Runner's World Magazine Vision Direct Nedal Gemeente Utrecht Pink Ribbon