Sfeerverslag

Meer dan 1.600 deelneemsters kleurden de straten van Leidsche Rijn roze tijdens de zevende editie van de Ladiesrun Utrecht. Gezelligheid en sportiviteit stonden centraal. De sfeer zit er al helemaal in bij de warming-up. Dansstudio Want2Dance verzorgt op meeslepende wijze de warming-up om de benen van de vrouwen alvast los te maken. En na het lopen, kon je nog even genieten van de beats van de DJ op het Berlijnplein of een hapje en een drankje doen bij het food-truck festival. Ondanks de regen en de onweer was het een succes.

Annemieke Breukink werd eerste op de 10 km. 'Het is voor mij een normale prestatie', zegt ze bescheiden. 'Ik had afgelopen weken wat kleine pijntjes, dus ik klaag niet hoor. Maar ik kan wel sneller lopen dan deze 40.04 minuten. Ik heb er van genoten in ieder geval. Het parcours is leuk dit jaar en alles was top geregeld. Hulde aan de vrijwilligers en de verkeersregelaars die er allemaal stonden langs de weg'.

Winnaressen

2016

5 km Tirza van der Wolf   18.32
7,5 km Mariska Brittijn   30.56
 10 km Annemieke Breukink   40.04

Slider 2

 

Recordbedrag Pink Ribbon

Een prachtig cadeau ging naar het goede doel Pink Ribbon, dat werd verrast met een recordcheque van 12.146 euro. Het bedrag komt van donaties die deelneemsters aan de Ladiesrun Utrecht deden bij hun inschrijving. Aangevuld met bijdragen die zijn binnengekomen via de Pink Ribbon-actiepagina op het internet, waar de loopsters zich konden laten sponsoren. Daarbij komt nog de opbrengst van de verkoop van artikelen op de stand op de Ladies Fair.

PR (1)

 

AA Drink CineMec Leidsche Rijn Centrum Runner's World Magazine Vision Direct Nedal Gemeente Utrecht Pink Ribbon